0411-24 40 33

Gebruikte materialen

High Density Polyetheen (HDPE/PE)

High Density Polyetheen (HDPE/PE)

Vergeleken met metalen, legeringen of rubberen bekledingen heeft HDPE, vele grote voordelen. Zo is HDPE licht van gewicht en heeft het toch een grote mechanische sterkte. Het kan worden geproduceerd in ontelbare vormen. Dat zorgt voor een extreem lange levensduur en kostenbesparingen. Bovendien is PE een duurzame keuze in vergelijking met de traditionele materialen.

De voordelen van HDPE zijn:

 Hoge chemische bestendigheid,• Vochtafstotend en glad• Sterk en slagvast UV-resistent (Zwart).• 100% recyclebaar• Zeer goed bestand tegen zuren, basen, olie, diesel, oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen etc.

HDPE kan prima gebruikt worden bij temperaturen van -30° tot +80° Celsius.

Lees meer...
Polypropeen (PP)

Polypropeen (PP)

PP is naast HDPE en PVC een van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie. Doordat PP goed te lassen en mechanisch te bewerken is, is er een breed scala van mogelijkheden aan wat er geproduceerd kan worden in Polyprop. Daarnaast is PP licht van gewicht en biedt het een duurzame keuze in vergelijking met traditionele materialen.

De voordelen van PP zijn:

• Hoge chemische resistentieTaai en slagvast. Goede prijs / kwaliteit verhouding. 100% recyclebaar, lange levensduur Glad en niet hechtend materiaal. Hoog temperatuur bereik.

PP is een van het meest gebruikte materiaal soort in de chemische industrie voor oa. het fabriceren van opslagtanks, lekvloeren en Galvano technische doeleinden zoals nikkel- en chroombaden. PP is prima te lassen oa. door middel van draadlassen, extrusielassen of stomplassen.

Lees meer...
Polyvinylideenfluoride  (PVDF)

Polyvinylideenfluoride (PVDF)

PVDF is een niet-reactief thermoplastisch polymeer en uiterst hittebestendig! Doordat het materiaal moeilijk ontvlambaar én zelfdovend is valt deze onder brandklasse B1. Het temperatuurbereik van PVDF is van -40° tot +140° graden Celsius.  

PVDF is een zeer mechanisch sterk materiaal wat maakt dat het bestand is tegen zware belasting bij zowel buiging, trek en druk. Daarnaast is het resistent voor chemicaliën als zuren, basen en oplosmiddelen. Producten van dit materiaal wordt veelal gebruikt in de chemische, medische en levensmiddelen industrie maar is ook uiterst geschikt voor het vervaardigen van machineonderdelen in de machinebouw.

Goed om te weten is dat PVDF een goedgekeurd en gecertificeerd materiaal is voor gebruik in de levensmiddelen industrie volgens de Europese 10/2011 Food Grade wetgeving.

De voordelen van PVDF zijn oa.:

 Extreem hittebestendig• Hoge chemische resistentie Zéér geschikt voor contact met levensmiddelen Geringe krimp verschijnselen Hoge drukvastheid Verspanend te verwerken UV bestendig

PVDF kan ook prima gebruikt worden voor het aanleggen van een leidingsysteem voor bijvoorbeeld watersystemen.

Lees meer...
Polycarbonaat (PC)

Polycarbonaat (PC)

Polycarbonaat wordt ook wel Lexan genoemd en behoort tot de thermoplastisch polymeer familie. Deze glasheldere harde kunststof is chemisch bestendig, heeft een hoge taaiheid en slagvastheid en is brandwerend.

Daarnaast heeft PC ook een hoge mechanische belastbaarheid, is nagenoeg onbreekbaar en kan hoge temperaturen weestaan. Tevens is Polycarbonaat de enige glasheldere kunststof welke zijn eigenschappen blijft behouden bij lage temperaturen tot -30°c. Ook is de warmte bestendigheid hoog en kan langdurig temperaturen aan tot 115°c. Voor het warm vervormen van Polycarbonaat dienen de temperaturen tussen de 180°c en 210°c verhit te worden. Het toepassingsgebied voor deze kunststof soort is groot!

Bij CKB worden deze voornamelijk gebruikt voor het produceren van afschermende kappen, wanden, platen voor machines in oa. de voedingsmiddelen industrie. Lexan polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van vergelijkbare dikte! Doormiddel van een goede coating (Makrolon Hard en Lexan Margard) is PC kras werend en bestand tegen diverse chemicaliën en hier door geschikt voor gebruik in de chemische en voedingsmiddelen industrie. De opname van vocht is bij polycarbonaat gering.

Lees meer...
Polymethylmethacrylaat (PMMA)

Polymethylmethacrylaat (PMMA)

PMMA wordt in de volksmond veelal acrylaat genoemd maar is ook bekend onder de handelsnamen Plexiglass, Perspex, Oroglas of Altuglas. Dit lichtgewicht transparante kunststof heeft een hoge licht doorlaatbaarheid en wordt daarom ook vaak gebruikt als vervanging voor glas. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor kijkvensters.

De voordelen van PMMA zijn:

 Het is in vele kleuren verkrijgbaar.• Lichtgewicht De licht doorlaat is beter als van glas Weerbestendig Splintert niet Geschikt voor gebruik met levensmiddelen

Qua temperatuur kan deze kunststof temperaturen aan van -30° tot +80°C. Acrylaat is ook uiterst geschikt om te buigen, beletteren en in combinatie met ledverlichting te gebruiken.

Lees meer...
Polyvinylchloride (PVC)

Polyvinylchloride (PVC)

Polyvinylchloride is een stijf en vormvast kunststof materiaal met een glad en strak oppervlak. Het heeft uitstekende chemisch bestendige eigenschappen en is zowel goed te verlijmen als te lassen. Ook de bewerkingsnauwkeurigheid is relatief hoog, hierdoor is een breed scala aan product toepassingen mogelijk.

De voordelen van PVC zijn:

• Hoge chemische resistentie, Taai en slagvast.• Hoge stijfheid en drukvastheid. Zeer bewerkingsnauwkeurig. Beperkte slijtvastheid. Uitstekend te bewerken.

Geschuimd polyvinylchloride (PVC)

Geschuimd PVC is een flexibele vormvaste kunststof met een glad oppervlak. Door de uitstekende chemische bestendigheid is het makkelijk te bewerken. Het makkelijk te bewerken zorgt voor een breed scala aan producten en toepassingen die hiervoor mogelijk zijn.

De voordelen van Geschuimd PVC zijn:

 Goede chemische bestendigheid Goede slagvastheid Makkelijk te bewerken• Warm te vervormen• Slecht brandbaar

Lees meer...